
Makaron Molino E Pastificio spaghetti 500g

Opis
Makaron MOLINO E PASTIFICIO spaghetti
Makaron Molino e Pastificio powstaje z najlepszej włoskiej pszenicy durum.
Mąka z pszenicy durum, zwana semoliną, jest bardziej bogata w białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne niż zwykła mąka pszenna. Zawiera więcej fosforu, potasu, żelaza, miedzi, manganu, cynku, a także witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6) oraz kwasu foliowego niż mąka pszenna. Durum zawiera również luteinę, która chroni przed działaniem wolnych rodników i wspomaga wzrok.
Skład:
Mąka z pszenicy durum 100%.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 1512 kJ /357 kcal
- Tłuszcz: 1,5 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g
- Węglowodany: 69 g
- w tym cukier: 1,4 g
- Białko: 15 g
- Sól: <0,01 g
Pojemność:500 g
Przechowywanie: W ciemnym i chłodnym miejscu.


65,00 zł