Masło klarowane truflowe 80g
Opis
Masło klarowane truflowe
Wysokiej jakości masło z dodatkiem białej trufli. Doskonałe do zastosowania w kuchni w celu wzbogacenia aromatu i smaku trufli w potrawach. Idealne do ryżu, makaronu, mięs i ryb, nadaje się również do smażenia. Można je stosować do wszystkich potraw, od grzanek po mięso, aby nadać potrawom niepowtarzalny aromat trufli. Do makaronów może służyć jako samodzielna przyprawa lub jako baza do przygotowania sosów truflowych. Masło doskonale nadaje się również do przyprawiania mięs, takich jak pieczenie czy rostbef. My proponujemy je również do naszych polskich ugotowanych ziemniaków puree podawanych z jajkiem sadzonym i polanym masłem truflowym. Można dodać kawałki trufli.
Skład:
Masło 94%, trufla biała 5%, sól, aromat.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 3134 kJ /762 kcal
- Tłuszcz: 84 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 63 g
- Węglowodany: <0,5 g
- w tym cukier: <0,5 g
- Białko: 1,4 g
- Sól: 0,03 g
Pojemność: 80 g
Przechowywanie: Przechowywać w lodówce.