Ser Mozzarella di Bufala 125g
Opis
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
Skład:
Pasteryzowane mleko bawole, naturalna serwatka, podpuszczka, sól.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 1084 kJ /262 kcal
- Tłuszcz: 23 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
- Węglowodany: 0,7 g
- w tym cukier: 0 g
- Białko: 13 g
- Sól 0,57 g
Masa netto: 125 g
Przechowywanie: Przechowywać w lodówce