Piadina włoska 360g
Opis
Włoska piadina
Piadina jest to podawany na ciepło cienki placek z pszennej mąki z nadzieniem, pochodzi z regionu Emilia-Romania w północnych Włoszech. Napełnia się ją dowolnym farszem. Najczęściej sosem pomidorowym, serem, mięsem lub wędliną a także grzybami, rukolą czy szpinakiem.
Skład:
Mąka pszenna, woda, smalec, sól, substancje spulchniające (difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana).
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 1411 kJ / 366 kcal
- Tłuszcz: 13,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 4,2 g
- Węglowodany: 46 g
- w tym cukier: 1,0 g
- Białko: 7,8 g
- Sól: 1,6 g
Masa netto: 360 g
Przechowywanie: W chłodnym miejscu ( od +4°C do +8°C), maksymalny czas przechowywania 90 dni.