Włoska BIO bazylia (częściowo odwodniona) 18g
Opis
Bazylia Półświeża
Dzięki swojemu niepowtarzalnie aromatycznemu smakowi i zapachowi bazylia jest jednym z najczęściej stosowanych składników w kuchni śródziemnomorskiej, jednym z najbardziej wszechstronnych ziół do przyprawiania potraw warzywnych, sałatek, makaronów, dań mięsnych czy rybnych. Dzięki swoim właściwościom pomaga w poprawie strawności tłustych potraw .
Zbierane ręcznie w Piana del Sele, w pięknej okolicy wokół Salerno, aromatyczne zioła Elody są absolutną doskonałością, rzadkim przykładem świeżości i wyjątkowego smaku , jakby dopiero co zerwane.
Świeżość i intensywny zapach zostały uzyskane dzięki zastosowaniu techniki półodwodnienia. Po otwarciu przechowywać w lodówce do ostatniej szczypty, aby zachować oryginalny intensywny zapach.
PRODUKT BIOLOGICZNY
Skład
Bazylia (90%) sól, ocet winny, kwas cytrynowy.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 425,5 kJ / 108,1 kcal
- Tłuszcz:1,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g
- węglowodany: 15,4 g
- w tym cukier: 0,1 g
- Białko: 7 g
- Sól: 14,3 g
Masa netto: 18 g
Przechowywanie: W chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.