Włoska babeczka Panettoncino Pandorino Classico w aksamitnym szarym woreczku ozdobionym perłą 100g
Opis
Pandorino Classico w aksamitnym zielonym woreczku ozdobionym perłą.
Pandorino to tradycyjna włoska babka kojarzona z okresem Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku, pochodząca z Mediolanu. Klasyczny kształt, pięknie zdobione pudełka i to co najważniejsze, czyli niepowtarzalny smak to cechy charakterystyczne dla tego ciasta. Proces produkcji babki jest długi i skomplikowany. W jego trakcie ciasto nabiera specyficznej, puszystej konsystencji. Pandorino jest klasyczna babeczka z masłem.
Panettone firmy Loison, której historia rozpoczęła się w 1938 roku są jednymi z najbardziej dopracowanych pod względem smaku jak i opakowania. Eleganckie opakowanie pełne pysznego Panettone, to doskonały pomysł na uroczy prezent świąteczny.
Skład:
Mąka pszenna, cukier, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia aromat naturalny], masło, cukier, świeże żółtko, drożdże naturalne, cukier inwertowany, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, sól, aromaty.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 1695 kJ / 403 kcal
- Tłuszcz: 19 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
- Węglowodany: 49 g
- w tym cukier: 20 g
- Białko: 8,2 g
- Sól: 0,40 g
Masa netto: 100 g
Przechowywanie: W chłodnym, ciemnym miejscu.