Włoskie ragu z wołowiny chianina 180g
Opis
Włoskie ragu z wołowiny chianina "Vitellone Bianco dell"
To pyszny sos na bazie mielonego mięsa z wołowiny i passaty z pomidorów, który otrzymujemy przez długie gotowanie na wolnym ogniu aby osiągnąć szczyt smaku. Przepis na ragu zmienia się w zależności od regionu, dlatego powstają jego niezliczone wersje, które odzwierciedlają gusta i smaki różnych regionów świata, gdzie jest przygotowywane. Niepowtarzalny smak mięsa z sarny potęguje długie powolne gotowanie z olejem i aromatycznymi ziołami. Jest to bogate ragout do wszelkiego rodzaju makaronów. Idealne z włoskim fettuccine lub polentą. Przed użyciem zalecamy podgrzanie produktu na parze przez 10-12 minut.
Skład:
Wołowina chianina "Vitellone Bianco dell' Appennino Centrale" IGP 50%, pokrojony w kostkę pomidor, cebula, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, marchew, seler, pasta pomidorowa, czerwone wino, sól, pieprz, liść laurowy.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 540 kJ /130 kcal
- Tłuszcz: 8,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 5,5 g
- Węglowodany: 2,3 g
- w tym cukier: 2,0 g
- Białko: 10,4 g
- Sól: 1,6 g
Masa netto: 180 g
Przechowywanie: W chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.