BIO oliwa z pierwszego tłoczenia DOP UMBRIA 500ml
Opis
Biologiczna Oliwa z pierwszego tłoczenia DOP UMBRIA 500 ml
Region: Umbria Colli Martani. Wyselekcjonowane i certyfikowane odmiany oliwek: Frantoio, Leccino, Moraiolo. Bukiet: mocno owocowy z trawiastymi nutami smaku. Kolor: brylantowa zieleń ze złotymi refleksami. Smak: zdecydowanie gorzki, doskonale zbalansowany, lekko ostry. Oliwki do produkcji tej oliwy są zbierane w drugiej połowie października. Idealnie nadaje się do: sałatek, warzyw, mięs, pieczywa. Oliwa może być stosowana do gotowania na parze, grillowania oraz na surowo.
PRODUKT BIOLOGICZNY
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 3427 kJ /819 kcal
- Tłuszcz: 91 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
- w tym jednonienasycone 74 g
- w tym wielonienasycone 4 g
- Węglowodany: 0 g
- w tym cukier: 0 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0 g
Pojemność: 500 ml
Przechowywanie: W ciemnym i chłodnym miejscu.