Ciastka Baci di Langa z orzechami laskowymi z Piemontu 200g
Opis
Ciastka Baci di Langa alla Nocciola to dwa ciasteczka pachnące orzechami laskowymi z wanilią połaczone czym ... przepyszną czekoladą. Najlepszy zestaw dla łasuchów orzechów laskowych, kruchych rozpływających się w ustach ciastek i wyjątkowej czekolady.
Nocciolarte - rodzinna cukiernia działająca od 1950 roku w Piemoncie w Alta Langa, słynącym z upraw orzechów laskowych na wysokościach od 150 do 750 metrów. To tutaj przyroda stworzyła doskonałe warunki na uprawę najlepszych orzechów laskowych na świecie i równocześnie jednego z najlepszych włoskich produktów rolno-spożywczych. Orzech laskowy IGP z Piemontu wyróżnia się na tle innych odmian swoim szczególnym zapachem a po upieczeniu wyjątkowo trwałym smakiem oraz złożonym profilem aromatycznym. Ma bardzo wysoką wartość odżywczą i energetyczną. Te cechy jakościowe przyniosły mu ważny tytuł: jest to pierwszy produkt z regionu Piemontu, któremu przyznano wyłączny znak IGP (chronione oznaczenie geograficzne).
Wszystkie produkty rodzinny Cerrato robione są ręcznie w rzemieślniczy sposób, z wyjątkową starannością i z doskonałych produktów. Polecamy wszystkie bo każdy z nich jest wyjątkowy, indywidualny - genialnie smakuje dając nam niesamowite i unikalne wrażenia smakowe.
Skład:
Orzechy laskowe Piemont IGP 28,8%, cukier, mąka pszenna typu 00, masło , extra ciemna czekolada - kakao minimum 57% (pasta kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny ekstrakt waniliowy), kakao w proszku 10-12%.Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, sezamu, soi, mleka.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 1929 kJ / 461 kcal
- Tłuszcz: 23 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: <1,8 g
- Węglowodany: 51 g
- w tym cukier: 31 g
- Białko: 11 g
- Sól: 0,10 g
Masa netto: 200 g
Przechowywanie: W chłodnym, suchym miejscu.