Filety z makreli w oliwie z peperoncino 200g
Opis
Filety z makreli w oliwie z oliwek z dodatkiem peperoncino
Makrela to ryba z miękkim i smacznym mięsem, która od wieków jest obecna na sycylijskim stole. Jej przygotowanie jest częścią sycylijskiej kultury gastronomicznej i dlatego Sicilia in Bocca działa zgodnie z tradycją, szanując wszystkie jej cechy i naturalny smak. Makrela i doskonałej jakości oliwa z oliwek daje produkt, którym można delektować się na tysiąc sposobów. Wzbogacona o chilli nadaje jej wyrazistości i lekkiej pikanterii.
Można ją jeść jako danie lub przystawkę po prostu doprawioną kilkoma kroplami cytryny lub wykorzystać jako bazę do przygotowania bardzo smacznych sosów. Genialnie smakuje z makaronem, oliwą i przyprawami lub też smażonymi warzywami.
Skład:
Makrela, oliwa z oliwek, chilli, sól. Może zawierać śladowe ilości orzechów, oliwek, soi.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 1927 kJ / 467 kcal
- Tłuszcz: 44,2 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 4,16 g
- Węglowodany: 0 g
- w tym cukier: 0 g
- Białko: 16 g
- Chlorek Sodu: 2,13 g
Masa Netto: 200 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.