
Il Balsamico

Opis
Il Balsamico
Długo gotowany, niefermentowany moszcz z winogron jest wariacją dobrze nam wszystkim znanego Aceto Balsamico di Modena. Wytwarzany z soku winogron Trebbiano i Grechetto, poddawany jest procesowi 10-ciu lat starzenia w beczkach stworzonych z siedmiu gatunków drewna takich jak: dąb, kasztan, wiśnia, jesion, akacja, morwa i jałowiec, które odpowiadają za wyjątkowy smak tej szlachetnej i ekskluzywnej przyprawy.
Dla kogo to cudo ?
Chyba dla każdego, kto uznaje kuchnię za centrum dowodzenia domem, a wyjeżdżając na wakacje wytycza trasę za pomocą przewodnika kulinarnego. Dla każdego kto żyje po to, żeby odkrywać nowe smaki, a także dla tych co szukają skrótu drogi z żołądka do serca. Nasza misją jest zaskoczenie, a to jest kolejny jego etap - czytamy i aż słyszymy te werble, czekamy na rozsunięcie kurtyny, za którą już czeka David Copperfieldy by pokazać tajemniczą magię i sprawić, że Balsamico zniknie... w sumie co to za sztuka, każdy tak potrafi ale jedno jest pewne, Lungarotti stworzyło petardę, a my się bardzo cieszymy, że możecie jej spróbować.
Skład:
Ekstrakt z warzyw gotowanych w wodzie 33% (w różnych proporcjach: marchew *, kapusta *, cebula *, seler *, por *), sól morska, pomidor *,cukier trzcinowy *.
* z rolnictwa ekologicznego
Średnie wartości odżywcze na 100g:
- Energia: 670 kJ /160 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
- Węglowodany: 40 g
- w tym cukier: 40 g
- Białko: 0,1 g
- Sól: 0 g
Pojemność: 130ml
Przechowywanie: W ciemnym i chłodnym miejscu.