Konfitura malinowa BIO 220g
Opis
Konfitura z organicznych malin
Ekologiczna konfitura malinowa. Malina (Rubus idaeus) to gatunek rośliny występujący na całej półkuli północnej na obrzeżach lasów i polanach. Rozróżnia się maliny letnie i jesienne. Stosowana przez Alpe Pragas odmiana „Willamette” należy do malin letnich i charakteryzuje się szczególnie intensywnym aromatem. Owoce zawierają witaminę C na poziomie 25 mg/100g. Zawierają także witaminę A, biotynę i rutynę flawonoidową.
Konfitury z Alpe Pragas nie zawierają żadnych barwników ani konserwantów, charakteryzują się dużą ilością owoców i niską zawartością cukru co daje im niepowtarzalny owocowy smak.
Skład:
Malina * (65%), syrop z agawy *, sok z cytryny *, środek żelujący: pektyny (z jabłka) (* organiczne)
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 547 kJ / 129 kcal
- Tłuszcz: 0,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: <0,1 g
- Węglowodany: 31 g
- w tym cukier: 29 g
- Białko: 0,5 g
- Sól: 0 g
Masa netto: 220 g
Przechowywanie: W lodówce, zużyć w ciągu 14 dni.