Pasta z prażonych orzechów laskowych PIEMONT IGP 100% 200G
Opis
Pasta - krem z prażonych orzechów laskowych PIEMONT IGP 100% 200G
100% czystej pasty z orzechów laskowych piemonckich IGP, idealnie nadającej się do pieczywa, jaglanki, owsianki, ciast i deserów.
Skład:
100% pasta z prażonych orzechów laskowych PIEMONT IGP zwanych "brązowym piemonckim złotem".
Orzech laskowy (la nocciola) obok winorośli odgrywa olbrzymią rolę w rolnictwie Piemontu. Włochy (po Turcji) zajmują drugie miejsce w światowej produkcji tego owocu, a plantacje piemonckie stanowią 8-9% włoskiej uprawy.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 2711 kJ / 656 kcal
- Tłuszcz: 58 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 4,5 g
- Węglowodany: 15 g
- w tym cukier: 4,3 g
- Włókna 9 g
- Białko: 14 g
- Sól: 0,01 g
Masa netto: 200 g
Przechowywanie: w chłodnym, ciemnym miejscu