Ser Owczy L'Ulivo
Opis
Ser owczy L'Ulivo
Ser owczy dojrzewający z gałązkami oliwnymi. Miejscowość Brisighella znana jest na całym świecie z drzew oliwnych, z których produkowane są pyszne oliwy. Z zamiłowania do natury i produktów regionu Emilia Romagna, powstał proces dojrzewania, który uwydatnił walory drzew oliwnych. Ser pozostawia się w glinianych słojach, wyłożonych świeżymi sadzonkami drzew oliwnych, na których umieszcza się sery. Po długiej, delikatnej fermentacji ze słoika wyszedł gładki, delikatnie aromatyzowany ser z nutą oliwkowego zapachu. Ser pakowany próżniowo i zawinięty w ozdobny papier.
Skład:
Mleko owcze pasteryzowane, ferment mlekowy, sól, podpuszczka.
Skórka delikatnie oliwkowa.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 1631 kJ / 393 kcal
- Tłuszcz: 33 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 24 g
- Węglowodany: <0,5 g
- w tym cukier: <0,5 g
- Białko: 24 g
- Sól: 1,5 g
Masa netto: 400-450 g
Przechowywanie: Przechowywać w lodówce.