
Trufle całe 25g

Opis
Trufle całe
Trufle czarne to bardzo rzadkie grzyby, które można spotkać jednak w niektórych regionach Włoch czy Francji. Są to najdroższe grzyby świata, a we Włoszech z racji tego, że występują niezwykle rzadko, kontroluje się ich zbiór. Trufle mają kilka odmian, a najcenniejsza jest trufla biała. Trufle czarne natomiast łatwiej zdobyć, a istnieją jej zimowe i letnie odmiany. Czarna letnia trufla jest wskazana przede wszystkim do przyprawiania pierwszych dań, również z wykorzystaniem wody regulującej, aby jeszcze bardziej wzmocnić smak potrawy. Truflę należy pokroić w plastry jako końcowe przybranie dania. Zalecamy stosowanie go razem z olejem truflowym lub masłem truflowym w celu dalszego wzmocnienia smaku trufli w potrawach.
Skład:
Trufla letnia cała 72%, woda, sól
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 204 kJ /48 kcal
- Tłuszcz: <0,5 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: <0,5 g
- Węglowodany: 4,5 g
- w tym cukier: 0,7 g
- Białko: 7,4 g
- Sól: 0,27 g
Pojemność: 25g
Przechowywanie: W ciemnym miejscu.
