Włoskie słone krakersy 200g
Opis
Wypiekane lekko solone krakersy z oliwą
Idealna przekąska do: serów, wędlin czy pasztetów. Znakomite z humusem czy pate z czarnych oliwek. To błyskawiczna przekąska na spotkania z przyjaciółmi - można zrobić z nich mini kanapki i podać z ulubionymi dodatkami.
Nocciolarte - rodzinna cukiernia działająca od 1950 roku w Piemoncie w Alta Langa, słynącym z upraw orzechów laskowych na wysokościach od 150 do 750 metrów. To tutaj przyroda stworzyła doskonałe warunki na uprawę najlepszych orzechów laskowych na świecie i równocześnie jednego z najlepszych włoskich produktów rolno-spożywczych. Orzech laskowy IGP z Piemontu wyróżnia się na tle innych odmian swoim szczególnym zapachem a po upieczeniu wyjątkowo trwałym smakiem oraz złożonym profilem aromatycznym. Ma bardzo wysoką wartość odżywczą i energetyczną. Te cechy jakościowe przyniosły mu ważny tytuł: jest to pierwszy produkt z regionu Piemontu, któremu przyznano wyłączny znak IGP (chronione oznaczenie geograficzne).
Wszystkie produkty rodzinny Cerrato robione są ręcznie w rzemieślniczy sposób, z wyjątkową starannością i z doskonałych produktów. Polecamy wszystkie bo każdy z nich jest wyjątkowy, indywidualny - genialnie smakuje dając nam niesamowite i unikalne wrażenia smakowe.
Skład:
Mąka pszenna „0”, woda, oliwa z oliwek, sól, drożdże piwne. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, sezamu, soi, mleka.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 1652 kJ / 392 kcal
- Tłuszcz: 12 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: <1,7 g
- Węglowodany: 61 g
- w tym cukier: 1,4 g
- Białko: 9,1 g
- Sól: 2 g
Masa netto: 200 g
Przechowywanie: W chłodnym, suchym miejscu.