
Włoski makaron jajeczny pappardelle 500g

Opis
Włoski makaron jajeczny pappardelle
Jest to długi makaron w kształcie szerokich wstążek, można go przydzielić do kategorii pomiędzy lasagne a tagliatelle. Nazwa pochodzi od słowa "pappare", co można przetłumaczyć jako "pożeranie". Dzięki swej lekko chropowatej powierzchni bardzo dobrze utrzymuje ciężkie sosy, takie jak popularny w całych Włoszech sos bolognese. Na bazie jajek, dzięki czemu makaron jest puszysty i delikatny.
Skład:
Mąka z pszenicy durum, świeże jajka 30%.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 1607 kJ / 384 kcal
- Tłuszcz: 4,44 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,18 g
- Węglowodany: 71,27 g
- w tym cukier: 1,88 g
- Białko: 14,16 g
- Sól: 0,05 g
Masa netto: 500 g
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.


65,00 zł