Włoski makaron jajeczny tagliolini 500g
Opis
Włoski makaron jajeczny tagliolini
Tagliolini to rodzaj makaronu wstążkowego, długi jak spaghetti, o szerokości około 2-3 mm, podobny do tagliatelle, ale cienki jak capellini. Jest to tradycyjny przepis w regionach Molise i Piemont we Włoszech. Na bazie jajek, dzięki czemu makaron jest puszysty i delikatny.
Skład:
Mąka z pszenicy durum, świeże jajka 30%, woda. Alergeny: gluten, jajka.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 1607 kJ / 384 kcal
- Tłuszcz: 4,44 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,18 g
- Włókna: 3,33 g
- Węglowodany: 71,27 g
- w tym cukier: 1,88 g
- Białko: 14,16 g
- Sól: 0,05 g
Masa netto: 500 g
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.