Włoskie ragu z zająca 180g
Opis
Włoskie ragu z zająca
To pyszny sos na bazie mielonego mięsa z zająca i passaty z pomidorów, który otrzymujemy przez długie gotowanie na wolnym ogniu aby osiągnąć szczyt smaku. Przepis na ragu zmienia się w zależności od regionu, dlatego powstają jego niezliczone wersje, które odzwierciedlają gusta i smaki różnych regionów świata, gdzie jest przygotowywane. Przed użyciem zalecamy podgrzanie produktu na parze przez 10-12 minut.
Skład:
Mięso z zająca 33%, pomidory, cebula, wieprzowina, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, serce wieprzowe, wątroba wieprzowa, pasta pomidorowa, czerwone wino, sól, czekolada,( zawiera lecytynę sojową ), czosnek, pieprz, rozmaryn, szałwia.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 547 kJ / 131 kcal
- Tłuszcz: 7,0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,1 g
- Węglowodany: 3,2 g
- w tym cukier: 1,8 g
- Białko: 13 g
- Sól: 1,0 g
Masa netto: 180 g
Przechowywanie: W chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.