Włoski toskański pasztet z truflami 180g
Opis
Włoski pasztet toskański z truflami
Pasztet z mięsa oraz wątróbek i podrobów kurzych z dodatkiem letniej trufli czarnej (2%), oliwy z oliwek extra vergine, białego wytrawnego wina, kaparów i ogórka. Doskonale sprawdza się jako smarowidło do grzanek z białego lub ciemnego pieczywa, po dodaniu oliwy jako dip do paluszków grissini oraz jako przekąska do białego toskańskiego lub umbryjskiego wina.
Skład:
Wątróbki drobiowe, mięso z kurczaka, oliwa z oliwek extra vergine, kapary w occie, ogórki kiszone, dressing truflowy 3%(oliwa z oliwek, aromat), trufla letnia czarna 2%, likier winny, sól, białe wino, czosnek, pieprz, przyprawy.
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
- Energia: 892 kJ / 213 kcal
- Tłuszcz: 12,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,6 g
- Węglowodany: 10,4 g
- w tym cukier: 0,6 g
- Białko: 14,1 g
- Sól: 2 g
Masa netto: 180 g
Przechowywanie: W chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.